I Truddhi

 

Beschrijving

I Truddhi


(trulli met kookgelegenheid)
locati Trito)

I Truddhi bevindt zich niet ver van Locorotondo en is gelegen in de mooie groene Vallei van Itria di Puglia. Er zijn negen authentieke trulli, mooi gerestaureerd en voorzien van satelliet TV en WiFi .

Een authentieke trullo was een zonder cement gebouwd huisje met een kegelvormig dak. Men zegt da deze conische daken voorheen van stro waren, zodat de bewoners van de trulli deze snel konden verwijderen zodra keizer Frederik II in aantocht was. Hij kwam slechts af en toe in de streek jagen en naar men zegt inde hij behoorlijk wat belasting op daken. Nu zijn de trulli mooi opgeknapt en natuurlijk extra verstevigd.

De geschakelde trulli liggen in een prachtige goed onderhouden tuin met een mooi zwembad ( 9x19 m, diepte van 60 cm naar 1,80 m) met rondom een gemeubileerd zonneterras.

Aangrenzend is er een boomgaarde, waarin het gasten vrijstaat het rijpe fruit te plukken en er is een wijngaard waardoor en wijnproeverij mogelijk is. Daarnaast kunnen er ook kookcursussen, culturele excursies en wandel tochten worden gemaakt. De omgeving is overigens zéér geschikt voor joggers. Fietsen, BBQ, en parkeerterrein zijn aanwezig.

In het aangrenzende levendige boerendorpje zijn een kerkje en een bakkerij.

Indeling trulli:

Il Ciliegio, Il Corbezzolo, Il Fico, Il Gelso zijn 4 trulli van het type studio, die bestaan uit een tweepersoonsslaapkamer met open haard en een keukenhoek en een badkamer met douche. Er is een gemeubileerd terrasje.

L'Olivo, Il Percoco, Il Pero zijn 3 trulli met een tweepersoonsslaapkamer, een woonkamer met twee eenpersoons slaapsofa's en een keukenhoek en een badkamer met douche. Er is een gemeubileerd terrasje.

Il Cotogno bestaat uit twee trulli en heeft 5 slaapplaatsen en een dubbele entree. Er is een tweepersoonsslaapkamer, een slaapkamer met twee aparte bedden en eeneenpersoons sofabed. Er zijn twee badkamers met een douche en ook weer een gebeubileerd terrasje.

Uitstapjes:
Locorotondo 2km, Martina Franca 7km, Cisternino 9 en Alberobello 10km.
Adriatische kust met zandstranden en rotskust 20km.
Castel del Monte (bij Andria) 120km.
San Domenico Golf Club 18 km

Aeroporto di Brindisi 70 km, Aeroporto di Bari 85 km.

 

I Truddhi