Il Castellino Relais

 

Beschrijving

Il Castellino Relais locatie Vieste.

Het grondig gerestaureerde landgoed waarop zich Il Castellino Relais bevindt, was ooit het geschenk van koning Victor Emmanuel III aan een adellijke Napolitaanse familie, die hier aan het einde van 800 ' een villa aan zee, met aangrenzende boomgaard liet bouwen. Nu is het klaar om diegenen die op zoek zijn naar een vakantie in een ingetogen elegante omgeving te laten genieten van het landschap van de Gargano.

De ruime kamers van deze accommodatie zijn sjiek ingericht en enkele beschikken over een balkon of over een heerlijk gemeubileerd terras. Alle kamers hebben een digitale lcd- tv, airconditioning en WiFi. Het grote zwembad met een appart gedeelte voor kinderen is omgeven door een heerlijk solarium met ligbedjes en parasols. Op het privéstrand alleen bestemd voor gasten van Il Castellino Relais, staan ook ligbedjes en parasols voor u klaar en voor wie er een balletje wil slaan is er een tennisbaan. Zwem in het diepblauwe heldere water, maak een boottocht of bezoek het prachtige kasteel en de kathedraal van het plaatsje Vieste.

Het middeleeuwse centrum van Vieste is goed bewaard gebleven en bestaat uit een wirwar van smalle steegjes en kleine pleinen. De huizen staan dicht tegen elkaar aangebouwd en zijn vaak alleen via trappetjes te bereiken. Ten zuiden van het centrum ligt een grote baai met brede zandstranden. Vanaf de Pizzomunno, een enorme alleenstaande rotspilaar, loopt een kilometers lange boulevard waarlangs restaurants, hotels en campings gevestigd zijn. Aan het andere einde van de baai liggen twee eilandjes die zwemmend te bereiken zijn.

Ten noorden van het centrum ligt de levendige haven. Hier liggen talloze vissersboten en vertrekken ook de boten naar bijvoorbeeld de Tremitische Eilanden. Vanuit Vieste kunnen rondvaarten gemaakt worden langs de spectaculaire Garganische kust. Deze is rijk aan grotten, hoge rotswanden en piepkleine, alleen via zee bereikbare strandjes. Twee van de grootste attracties langs de kust zijn de natuurlijke brug van San Felice en de klippen in de Baia delle Zagare. Il Castellino Resort is tevens een uitstekende uitvalsbasis om de bezienswaardigheden van de Gargano streek tvan Puglia te verkennen. Zo is er de schitterende Manaccora baai, het Umbrische bos maar ook zijn er de Santa Maria di Merino kerk of de kerk van de Madonna di Loret.

 

Il Castellino Relais