15 daagse individuele rondreis Puglia in B&B en Agriturismi

 

Beschrijving

15 daagse individuele rondreis Puglia in B&B en Agriturismi


Deze reis bestaat uit 5 etappes en wordt samengesteld conform uw vluchtschema en persoonlijke wensen. Onderstaand een voorbeeldreis met aankomst in Brindisi.

1. Residentie Corte di Ferro (locatie Carovigno) – 3 nachtenterrasAankomst Brindisi, daar waar de Via Appia eindigt, begint uw reis. De eerste etappe is zo’n 33km en gaat van Brindisi, de stad die eens tot het Romeinse Rijk behoorde, naar Carovigno. Brindisi biedt naast de vele uitgaansmogelijkheden ook archeologische sites. Onderweg en tijdens uw verblijf kunt u genieten van de mooie natuur in dit gebied met o.a. vele oude olijfboomgaarden.In de omgeving van Torre Guaceto ligt een werkelijk prachtig - beschermd - natuurreservaat, waar u ook de mogelijkheid heeft om een frisse duik in zee te nemen, met water blauwer dan blauw.In dit unieke stukje Italië ligt ook Ostuni, de witte stad. Hier zijn de bewoners verplicht hun eigen huis jaarlijks wit te kalken, behalve de eeuwenoude natuurstenen ornamenten. De stad verheft zich op een heuvel op acht kilometer van de Adriatische kust en is al vanaf grote afstand te zien. Op het hoogste punt van de stad staat de kathedraal met zijn kleurige majolica koepel. Vanaf dit punt heeft men een grandioos uitzicht over het aflopende land met enorme olijfboomgaarden en de  Adriatische Zee.
Het plaatsje Ceglie Messapica is beroemd om haar smakelijke lokale gerechten en de heerlijke wijnen.
In het gebied rond Carovigno vindt met Pasen een van de grootste populaire religieuze gebeurtenissen plaats.

    Culturele en andere bezienswaardigheden in de buurt:
    Ostuni
    Ceglie Messapica
    Schitterende stranden in Torre Santa Sabina

2. Lama di Luna (locatie Andria) - 2 nachtenlama di luna e piscinaDe rit gaat van Carovigno naar Andria via Bari, de hoofdstad van Puglia, en telt 152km.
In het hart van de provincie Puglia, het gebied tussen Brindisi en Bari ligt de Itria-vallei. In dit glooiende landschap komen de trulli voor. Dit zijn karakteristieke typisch witgekalkte huisjes met een rond kegelvormig puntdak. In Alberobello, een wit provinciestadje in de Itria-vallei, staan ca. tweeduizend trulli, zeker een bezienswaardigheid!
Bari, de regionale hoofdstad, is een 19e-eeuws dorp en een moderne stad tegelijk. In de oude stad vindt men o.a. de basiliek van St. Nicola en het Teatro Petruzelli, één van de belangrijkste theaters van Italië, bekend om zijn glorieuze opera’s.
In dit gebied kan uitstekend gewandeld en gefietst worden. De kust is zeer dichtbevolkt, het binnenland is echter amper bewoond. In het westelijke deel van het kustgebied wordt bij Margherita di Savoia veel zeezout gewonnen, de zoutpannen doen tevens dienst als vogelreservaat. De kust is overwegend rotsachtig.
Zo’n 58km voorbij Bari ligt het stadje Andria, gesticht door de Normandiërs. In het historische centrum van deze stad is de 12e-eeuwse kathedraal het belangrijkste monument. De Piazza Vittorio Emanuele met het bisschoppelijk paleis van Andri is het hart van de stad. Even ten zuiden van de stad ligt het wereldberoemde kasteel Castel del Monte, van Frederik II Van Hohenstaufen. Dit spectaculaire kasteel, dat ook op de Italiaanse munt van 1 eurocent afgebeeld staat, schittert als 'de kroon van Puglia' bovenop een heuvel.

    Culturele en andere bezienswaardigheden in de buurt:
    Cisternino, één van de honderd mooiste dorpen van Italië.
    Martina Franca, een barokke stad.
    Castel del Monte.

3. Rocca sul Mare (locatie Vieste) – 3 nachtendakterras.1De rit van Andria naar Vieste is ca. 138km en gaat over een 2-baans kustweg.
Vieste, een van oorsprong Griekse plaats, ligt op het oostelijkste puntje van het schiereiland Gargano. Het oude Vieste is gesitueerd op een smalle rotsrichel aan de Adriatische Zee. Het middeleeuwse centrum van de plaats is goed bewaard gebleven. Het is een wirwar van smalle steegjes en kleine pleinen. De huizen staan dicht tegen elkaar aangebouwd en zijn vaak alleen via trapjes te bereiken. De belangrijkste bouwwerken zijn de 11e-eeuwse kathedraal, het kasteel uit 1846 en het San Francesco klooster.
Vieste is de belangrijkste badplaats van de Gargano. Ten zuiden van het centrum ligt een grote baai met brede zandstranden. Vanaf een enorme alleenstaande rotspilaar, loopt een kilometers lange boulevard. Aan het andere einde van de baai liggen twee eilandjes die zwemmend te bereiken zijn. Ten noorden van het centrum ligt de levendige haven. Vanuit Vieste kunnen rondvaarten gemaakt worden langs de spectaculaire Garganische kust. Deze is rijk aan grotten, hoge rotswanden en piepkleine, alleen via zee bereikbare strandjes. Ten westen van Vieste ligt het uitgestrekte bosgebied de Foresta Umbra, wat letterlijk schaduwrijk woud betekend.

    Culturele en andere bezienswaardigheden in de buurt:
    Foresta Umbra
    de natuurlijke brug van San Felicede
    klippen in de Baia delle Zagarede
    heilige grotten van Monte Sant’Angelo
    De stad Lucera telt een aantal belangrijke monumenten. Aan de rand van de stad staat een enorm kasteel waarvan de muren een omtrek hebben van een kilometer. Ten noordoosten van het centrum ligt het amfitheater uit de tijd van keizer Augustus. Pronkstuk van het historische centrum is de 13de-eeuwse kathedraal.
    Peschici
    San Giovanni Rotondo.

4. Masseria Colombo (Mottola) – 3 nachtenvoorgrond koeHet is ongeveer 3 uur rijden (241km) naar de vierde accommodatie, een florerende boerderij in Le Murge, een kleurrijk landschap dat wordt gekenmerkt door grillige olijf- en amandelbomen en wijngaarden. Het gebied met onderaardse grotten, groene heuvels, bossen en graanvelden ligt tussen de Adriatische en de Ionische Zee. In deze streek presenteert Puglia zijn mooiste landschappen, ruige heuvels en diepe ravijnen. Een gebied van oude nederzettingen, grotkerken en woningen - Massafra, Laterza, Castellaneta en Gravina in Puglia -  die ooit werden bewoond door Byzantijnse monniken. Even over de grens van Puglia in Basilicata ligt het prachtige grot stadje Matera. De van oorsprong Griekse stad Taranto is een belangrijke militaire haven en industriestad aan de Ionische kust. In het oude gedeelte zijn het Aragonees kasteel, de resten van de Dorische Tempel, de kathedraal en het archeologische museum te vinden. Dit zijn slechts enkele highlights van deze eeuwen oude stad. De prachtige brede zandstranden aan de kust ten noorden van Taranto behoren tot de mooiste van Puglia.

Culturele en andere bezienswaardigheden in de buurt:
Gravina in Puglia
eeuwenoude grotkerk met fresco’s aan de rand van Massafra
andere grotkerken en woningen bij Laterza, Castellaneta en Gravina in Puglia
Matera net over de grens van Puglia in Basilicata. Deze schitterende stad lijkt op een kerstkaart en ligt op de rand van Puglia net in Basilicata.

5. L’Orangerie d’Epoque (Lecce) – 3 nachtentuin3In ongeveer 2 uur (130km) rijden we het eerste gedeelte door een nog weinig bezocht gebied naar Lecce. Het gebied rond de plaats Manduria is bekend om haar krachtige wijnen. U reist door een prachtig landschap met even schilderachtige oude plaatsen en kastelen. De in het binnensland gelegen stad Lecce, wordt ook wel het Florence van het zuiden genoemd. Lecce heeft ruim 90.000 inwoners en is tevens hoofdstad van de gelijknamige provincie.

De stad werd in de 7e eeuw voor Christus gesticht door de Grieken en heette ten tijde van het Romeinse Rijk Lupiae. In de 2e eeuw werd in de stad het amfitheater gebouwd, dat thans een van de belangrijkste monumenten van de stad is. De overige monumenten van belang uit de stad (waaronder de Santa Croce en de dom) stammen uit de 16e eeuw en zijn in barokstijl uitgevoerd.Vanaf de 15e eeuw stond de stad, met een korte onderbreking van Haburgse dominantie, onder het bewind van het Spaanse Huis Bourbon tot het als deel van het Koningkrijk der Beide Siciliën opging in het Koningrijk Italië.

Het meest zuidelijke puntje van Italië wordt omgeven door de Ionische en Adriatische kust. De Ionische kust wordt afgewisseld door zandstranden en rotsachtige delen met kleine plaatsen met historische herenhuizen zoals in Santa Caterina en Gallipoli, met in het achterland grote architectonische werken.Eén van de mooiste stukjes van de Adriatische kust vindt u tussen Otranto en Santa Maria di Leuca. Bij zeer helder weer is zelfs de Albanese kust zichtbaar.De rit van Lecce naar de luchthaven Brindisi is nog geen 40 minuten (ca. 48 km).

    Culturele en andere bezienswaardigheden in de buurt:
    Santa Cesarea
    TermeManduria
    Mesange
    Otranto
    Gallipoli

BELANGRIJK: Heeft u meer of minder tijd te besteden dan de door ons aangeboden reisduur, dan kunt deze natuurlijk altijd zelf bepalen!!!

Als uitgangspunt hebben wij gekozen voor Brindisi, daar de meeste vluchten hier aankomen, maar u kunt natuurlijk ook naar Bari vliegen. Met plezier geven wij u tips en informeren wij u over de verschillende actuele vluchtmogelijkheden en passen wij de route zonder probleem aan.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

15 daagse individuele rondreis Puglia