Lama di Luna

 

Beschrijving

Lama di Luna

(kamers met ontbijt)
locatie Montegrosso (Andria)

Masseria Lama di Luna is een prachtige 18e eeuwse bio masseria (boerderij) gelegen op een landgoed van zo’n 190 ha. in de heuvels van de Alta Murgia. Dit is een zeer vruchtbaar gebied met wijngaarden en olijf-, amandel-, en kersenbomen.
Bij de restauratie van deze bijzondere accommodatie is zéér wel overwogen gebruik gemaakt van de originele, natuurlijke materialen uit de directe omgeving. Dit is o.m. te zien aan de mooie gele en roodbruine tinten, de gewelfde plafonds en andere toegepaste bouwtechnieken zoals het gebruik van holle keicilinders voor de isolatie.
De elf gastenkamers hebben allen een openhaard en een eigen badkamer en zijn geheel ingericht volgens de leer van Feng Shue. Zo staan de bedden (die van natuurlijke materialen gemaakt zijn) naar het noorden en zijn alle puntige hoeken afgerond omdat de natuur geen hoeken kent. Het bed- en bad linnen is van ruwe katoen en de terra cotta wastafels zijn voorzien van natuurlijke olijfolie zeep.
Er zijn verschillende gemeenschappelijke ruimtes en er is een vegetarisch restaurant alleen voor gasten van Lama di Luna, waar alleen met Pasen lam wordt geserveerd. Het verfrissende zwembad ligt op een panoramisch gelegen plek.

Zuivere stilte die alleen wordt onderbroken door natuurlijke geluiden, panorama's met duizenden kleuren, de sensatie van een leven zoals het ooit was. Bij het vallen van de avond, biedt de zonsondergang een onvergetelijke waterval van sterren die de gasten begeleiden naar hun kamers ter afsluiting vande dag.

De eigenaar kan u een reeks aan routes aanraden om dit hoekje van Italië te ontdekken. Zo zijn er de vele burchtstadjes zoals Trani, Andria en Minervino, de Romaanse kathedralen en kastelen – zoals het bekende Castel del Monte – uit de tijd van Federico II. Het “Alta Murgia Park” en de “Saline di Margherita di Savoia” zijn prachtige natuurparken voor wandel en mountainbike liefhebbers. Op Lama di Luna is het mogelijk praktijk lessen in de biologische landbouw te volgen.

Andere bezienswaardigheden in de buurt:
Cisternino, één van de honderd mooiste dorpen van Italië.
Martina Franca, een prachtige barokke stad.

 

Lama di Luna