Masseria Colombo

 

Beschrijving

Masseria Colombo


(kamers met ontbijt of als appartement)
locatie Mottola

Masseria Colombo is een agriturismo in bedrijf op ca. 400 meter hoogte in een oase van rust. De voor deze regio bekende Podolische koeien met hun vrolijk klinkende bellen keren aan het einde van de dag terug op het landgoed van deze agriturismo.
Masseria Colombo is een florerende boerderij en ligt in het gebied Le Murge, een kleurrijk landschap dat wordt gekenmerkt door grillige olijf- en amandelbomen en wijngaarden. Het gebied met onderaardse grotten, groene heuvels, bossen en graanvelden ligt tussen de Adriatische en Ionische zee. Le Murge is ook het gebied van de witgekalkte eeuwenoude trulli, ronde huisjes met kegelvormige daken.

Op het ruim 370 ha. grote landgoed van de agriturismo zijn naast de woning van de eigenaar in oorspronkelijke trulli 5 zelfstandige appartementen gesitueerd. De Trulli zijn met respect voor hun traditionele architectuur gerestaureerd tot bijzondere verblijven met een hedendaags comfort en o.a. voorzien van c.v. en televisie.
Masseria Colombo biedt gasten naast het ontbijt met de lokale producten van land ook de mogelijkheid deze producten van het land zoals verse melk en aanverwante producten aan te schaffen. Tevens is er voor de gasten een klein restaurantje gecreëerd dat een heerlijk dagmenu biedt met gebruik van deze producten van eigen land.

Nabij Masseria Colombo zijn verschillende mogelijkheden om de golfsport uit te oefenen.
Door de strategische ligging van Masseria Colombo behoren vele uitstapjes tot de mogelijkheid. Massafra, Alberobello met de meer dan 1000 trulli tot nationaal monument verklaard, het mooie Noci en de ronde, witte stad Locorotondo liggen in de directe nabijheid.

Culturele en andere bezienswaardigheden:
snelweg 2km en winkels in Mottola 8km.
Massafra 13km, Noci 18km; zandstrand aan de Ionische Zee ca. 25km
Alberobello en Martina Franca 30km, Locorotondo en Castellana Grotte 35km
Cisternino en Matera 45km, Ostuna 81km en luchthaven Bari 70km.

 

Masseria Colombo