Pajare Carrubbu

 

Beschrijving

Pajare Carrubbu


(vrijstaand huisje)
locatie Castro

In de heuvels ten oosten van de Zuid-Italiaanse kust en op loopafstand van het strand, ligt het vrijstaande huisje Pajara Carrubbu, Het is een gerestaureerd kegelvormig huisje, dat een oriëntaalse sfeer ademt. In de Salento-streek komen deze huisjes, die 'pajare' genoemd worden, her en der voor. Men vermoedt dat de pajare uit de tijd van de Turkse overheersing stammen, maar de oorsprong is nooit echt achterhaald. Door hun specifieke bouw blijven deze woningen zomers heerlijk koel.
Pajara Carrubbu is eenvoudig ingericht en de indeling is als volgt: entree; woonkamer met tv en open haard. Keuken met 4-pits gasstel, oven en koelkast. Badkamer met douche, wastafel, bidet en toilet. Entresol (te bereiken via een wenteltrap) met slaapkamer met tweepersoonsbed.

Het huis is omgeven door een omheinde tuin met bloemen en enkele schaduwrijke bomen en biedt een fraai uitzicht over de heuvels tot aan de kust. Tuinmeubelen en een bbq zijn aanwezig.

Niet ver van Castro ligt de prachtige vestingstad Otranto, bekend om de kathedraal met zijn schitterende vloermozaïek. Ook ligt de beroemde mediterrane barokstad Lecce op korte afstand. Lecce bezit vele bezienswaardigheden zoals het mooie Palazzo Vescovile, il Duomo, de Santa Croce kerk, resten van een Romeins amfitheater en een16e eeuws kasteel. Een wandeling door het oude centrum is een echte aanrader.
De vele, van oorsprong Griekse dorpjes in de nabijheid zijn een bezoek zeker waard.

Culturele en andere bezienswaardigheden:
strand 300 m winkel/restaurant 2km.
Otranto 20km, Lecce 44km en Gallipolli 50km.
Luchthaven Bari 50km en luchthaven Brindisi 90km.

 

Pajare Carrubbu