Rocca sul Mare

 

Beschrijving

Rocca sul Mare

(Kamers met ontbijt)
locatie Vieste

De B​&B Rocca sul Mare is gelegen in een typisch middeleeuws gebouw in het hart van het historische centrum van Vieste. Dit middeleeuwse vestingstadje - omgeven door een magisch, romantische landschap - ligt direct aan de Adriatische zee.
Het gebouw is van oorsprong een klooster dat onderdak bood aan pelgrims en reizigers. Deze unieke locatie, direct aan zee, werd in 1741 het familiehuis van de familie Malfrolla. Deze familie heeft er later de huidige B&B van gemaakt die nog steeds in handen is van dezelfde familie. De rustige oude stad komt op zomeravonden tot leven door de gezellige kleine bars en winkeltjes met lokale snuisterijen.
De ingang van Rocca sul Mare is op de belangrijkste straat van het centrum, dat het kasteel, de Romaanse kathedraal en de oude kerk van San Francesco met elkaar verbindt.

De charmante kamers hebben elk verschillende eigenschappen en zijn eenvoudig en modern ingericht. Alle kamers hebben een eigen badkamer, mini-bar, airco, kluis en TV.
Vanaf de balkons kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over een azuurblauwe zee.
In het bij de accommodatie behorende restaurant, wordt de olijfolie van het landgoed van de familie Malfrolla gebruikt.
 
Culturele en andere bezienswaardigheden in de buurt:
Foresta Umbra, de natuurlijke brug van San Felicede, de klippen in de Baia delle Zagare en de heilige grotten van Monte Sant’Angelo.
De stad Lucera telt een aantal belangrijke monumenten. Aan de rand van de stad staat een enorm kasteel waarvan de muren een omtrek hebben van een kilometer. Ten noordoosten van het centrum ligt het amfitheater uit de tijd van keizer Augustus. Pronkstuk van het historische centrum is de 13de-eeuwse kathedraal.
Peschici en San Giovanni Roton.

 

Rocca sul Mare formulier