Villa Mangiamuso

 

Beschrijving

Villa Mangiamuso

(appartementen)
locatie Ostuni

Het negentiende-eeuwse landhuis Villa Mangiamuso ligt te midden van uitgestrekte olijfboomgaarden. Aan twee zijden van het huis liggen ommuurde citrusboomgaarden met verschillende zitjes. Het uitzicht wordt bepaald door de omliggende landerijen met in de verte het prachtige parelwitte kustplaatsje Ostuni aan de Adriatische kust. Deze “Città Bianca” verheft zich op een heuvel en is al vanaf grote afstand te zien.

De villa is zorgvuldig gerestaureerd. Op de eerste verdieping zijn drie appartementen gerealiseerd, die grenzen aan een ruime hal, ingericht als salon voor gezamenlijk gebruik. De appartementen zijn met veel zorg en smaak gemeubileerd. In de bijgelegen manege kan ook paard worden gereden.

Libeccio(70m²) 4+1, woonkamer met keukenhoek, balkon met uitzicht op Ostuni, tweepersoons slaapkamer, slaapkamer met tweepersoons bed en extra eenpersoons bed, badkamer met douche.

Scirocco(45m²) 2+1, woonkamer met keukenhoek en eenpersoons bedbank, tweepersoons slaapkamer met ensuite badkamer met Jacuzzi en douche, terras.

Tramontana (45m²) 2+1, woonkamer met open haard, keukenhoek en eenpersoons bedbank, een tweepersoons slaapkamer, badkamer met douche en balkon met zeezicht.

Tuinmeubelen, ligstoelen en een barbecue zijn beschikbaar.
De villa kan op aanvraag ook als geheel gehuurd worden.

Een verblijf in Villa Mangiamuso is heel aantrekkelijk als u strandbezoek wilt combineren met het maken van uitstapjes in de omgeving.
In de omgeving liggen karakteristieke stadjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.
Op het hoogste punt van de stad Ostuni staat een kathedraal met een kleurige majolica koepel. Vanaf dit punt heeft men een schitterend uitzicht over het aflopende land en de helderblauwe Adriatische Zee,
De stad Martina Franca is ontstaan als herdersgemeenschap. De stad staat vol met de typische bouwsels van Zuid-Apulië. Nabij de stad liggen druipsteengrotten waarin prehistorische vondsten zijn gedaan. Het historische centrum is omringd door een stadsmuur met 24 torens en belangrijke 17e eeuwse monumenten.
Het witte heuveldorp Locorotondo is al van ver te zien en is één van de mooiste plaatsjes in deze streek. Het is bovendien een belangrijk wijncentrum.
De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Brindisi zijn o.a. de kathedraal, de Santa Maria del Casale, de Chiesa del Cristo, de Romeinse zuil, het Castello Svevo en het archeologisch museum.

Culturele en andere bezienswaardigheden:
Strand 2,5km, winkel en restaurants in Villanova 2km of in Ostuni 5km.
San Dominico Golf Club 23km, Martina Franca en Locorotondo 25km, Fasano 30km,Alberobello 35km, Grotte di Castellana 40km.
Luchthaven Brindisi 25km en luchthaven Bari 90km.

 

Villa Mangiamuso